Agenda

 

6th Annual Spring Social Work Conference: Helping Patients Cope with Common Mental Health Concerns

Exploring Current Evidence Based Practices

 

Friday, May 1, 2019 | MUSC’s Baruch Auditorium

 

7:30 a.m. – 7:55 a.m.         Registration and Continental Breakfast

 

7:55 a.m. – 8:00 a.m.         Welcome and Introductions

                                          Martha Gomez, LMSW, Committee Co-Chair

                                          Kesha Graham, LISW-CP, ACM-SW, NHDP-BC, Committee Co-Chair

 

8:00 a.m. – 9:00 a.m.         Strengthening Families Program (1 hour)

                                          Speaker: Sara Ramsey

                                          Moderator: Carla Newman

                                               

9:00 a.m. – 10:00 a.m.       Helping Patients Cope With Common Mental Health Concerns (1hour)

                                          Speaker: Dave Zoellner & Martha Gomez, LMSW

                                          Moderator: Martha Gomez, LMSW

                                                                 

10:00 a.m. – 10:15 a.m.      Morning Break

 

10:15 a.m. – 11:15 a.m.    The Mental Health of the Helping professional (1 hour)

                                          Speaker: Janay Price MSW, LCSW, LISW-CP

                                          Moderator: Kimberly Balaguer, LMSW

                                           

11:15 a.m. –12:15 a.m.       Driven Support for Families with Children who are D/HH (1 hour)

                                          Speaker: Jocelyn Ross & Marcella Forrest

                                          Moderator: Jessica Carter

                                           

12:15 a.m. – 1:00 p.m.        Lunch Break

 

1:00 p.m. – 2:30 p.m.         Addressing the needs of clients with Autism Spectrum Disorder using best practices and an adaptive Protective Factors Framework (1.5 hours)

                                          Speaker: Dr. Kate K. Chappell, Amy S. Moseley, MA & Karen van Bakergem

                                          Moderator: Karen van Bakergem

 

2:30 p.m. – 2:45 p.m.         Afternoon Break

                                         

2:45 p.m. – 3:45 p.m.         Self-awareness: Using Self-Awareness in Treatment to Improve Outcomes (1 hour)

                                          Speaker: Dr. Alan Bozman & Kesha Graham, LISW-CP, ACM-SW, NHDP-BC

                                          Moderator: Kesha Graham, LISW-CP, ACM-SW, NHDP-BC

                                                           

3:45 p.m. – 4:15 p.m.         Clinical social work preparation for Generation Alpha, how infant, preschool and young child mental health impacts all social workers in Charleston and beyond

                                          (30 minutes)

                                          Speaker: Elizabeth Evans, LISW-CP

                                          Moderator: Rebecca Daffron

 

4:15 p.m. – 4:45 p.m.         Building a social work psychotherapy practice from the ground up (30 minutes)

                                          Speaker: Elizabeth Evans, LISW-CP

                                          Moderator: Rebecca Daffron

 

4:45 p.m.                            Closing Remarks and Adjourn

                                          Martha Gomez, LMSW, Committee Co-Chair

                                          Kesha Graham, LISW-CP, ACM-SW, NHDP-BC, Committee Co-Chair

 

 

** 7.5 CEUs