Agenda

 

Department of Psychiatry and Behavioral Sciences Presents

34th Annual Update in Psychiatry: Women's Health

 

Thursday, June 10, 2021 | 8:00 AM – 5:00 PM

7:30 a.m. – 8:00 a.m. Registration

8:00 a.m. – 8:15 a.m. Welcome & Introduction

8:15a.m. – 9:15 a.m. ETOH and women: Women & Alcohol: What Does Stress Have to do with it? (1 hr)
Speaker: Sherry McKee

9:15 a.m. – 10:15 a.m. Opioid Use in Women Session: Opioid Use Disorders in Women (1 hr)
Speaker: Kathleen Brady MD, PhD

10:15 a.m. – 10:30 a.m. Morning Break

10:30 a.m. – 11:30 a.m. Alzheimer's Disease in Women Session: Frequency, Clinical Presentation, Diagnosis, and Risk Factors (1 hr)
Speaker: Michelle Mielke, PhD

11:30 a.m. – 12:30 p.m. Menopause Session: Enduring Impact of Childhood Adversity: Cognition and Mood at Menopause (1 hr)
Speaker: Neill Epperson, MD 

12:30 p.m. – 1:30 p.m. Lunch Break (on own)

1:30 p.m. – 2:30 p.m. Autism Spectrum Disorder Session: Autism Spectrum Disorder in Girls & Women (1 hr)
Speaker: Laura Carpenter, PhD

2:30 p.m. – 3:30 p.m. Sleep Session: Sleep and Sleep Problems Across the Lifespan (1 hr)
Speaker: Alison Wilkerson, PhD

3:30 p.m. – 3:45 p.m. Afternoon Break

3:45 p.m. – 4:45 p.m. Interpersonal Violence Session: Till Death Do Us Part: Impact of Intimate Partner Violence (1 hr)
Speaker: Alyssa Rheingold, PhD


4:45 p.m. Closing Remarks & Adjourn

 

Friday, June 11, 2021 | 8:00 AM – 12:30 PM

7:30 a.m. – 8:00 a.m. Registration

8:00 a.m. – 8:05 a.m. Welcome & Introduction

8:05a.m. – 9:05 a.m. Mood Disorders in Women Session: Sex & Gender Differences in Mood Disorders (1 hr)
Speaker: Connie Guille, MD

9:05 a.m. – 10:05 a.m. Perinatal Mood & Anxiety Disorders (1 hr)
Speaker: Lisa Boyars, MD

10:05 a.m. – 10:15 a.m. Morning Break

10:15 a.m. - 11:15 a.m. Psychedelics in Psychiatry Session: Catalyzing Change: The Importance of Therapy in Psychedelic Paradigms (1 hr)
Speaker: Jennifer Jones, MD

11:15 a.m. - 12:15 p.m. Eating Disorders Session: Management of Eating Disorders (1 hr)
Speaker: Elizabeth Wallis, MD

12:15 p.m. Closing Remarks & Adjourn